Ricco Mortensen - Drømme om et nyt spændende liv under varmere himmelstrøg

Drømme om et nyt spændende liv under varmere himmelstrøg

Efter mange års research, rejser og overvejelser flytter jeg endelig til en varmere, mere inspirerende og kosmopolitisk by, for at bo og leve mit drømmeliv.

Jeg er ret så heldig at kunne leve en livstil som laptop entrepreneur, og har det privilegium, at jeg kan vælge at bo hvor som helst på kloden. Jeg elsker at have muligheder. Men i det her tilfælde, ved at have hele verden som mulig destination, har bremset beslutningsprocessen, fordi jeg ville kunne leve overalt. Der er så mange spændende steder at vælge imellem. Skulle det være en lækker Hawaii strand, Australien eller et eller andet sted i Sydeuropa?

For nogle år tilbage – da jeg blev single efter et længere forhold – var min første tanke at jeg skulle flytte til Costa del Sol i det sydlige Spanien. Jeg havde altid hørt om det her sted, som har det varmeste klima i Europa og virkede som det rigtige sted for folk som mig.

Jeg kan virkelig ikke li’ det kolde, nordiske klima med sine få ugers gode sommer og måneder af lange vintre. Måneder med sne, regn og næsten ingen sol overhovedet. Jeg kunne ikke vente med at udforske mine muligheder. Men inden længe indså jeg, at det ikke var helt let at finde det sted, som jeg drømte om.

Når du er kræsen – og du er meget kræsen!

På det tidspunkt underviste jeg på nogle online markedsføring kurser i Aarhus tre dage om ugen. Med noget god planlægning, fløj jeg frem og tilbage og turnerede det meste af Costa del Sol fra Malaga hele vejen til Gibraltar – et lille britisk territorium på den sydligste spids af Spanien.

Jeg kan ikke engang huske hvor mange gange jeg fløj derned. Men det var mange, mange gange og jeg nød alle turene. Jeg hooked op med Thomas, en lokal dansk ejendomsmægler. Thomas var fantastisk til at forsøge at hjælpe mig med at finde et stort hus eller en lejlighed som passede til min høje standarder.

Vi så på nogle flotte huse beliggende oppe ad bjergene, med store swimming pools og den mest fantastiske udsigt ud over havet. Vi kiggede også på penthouselejligheder og full.service komplekser, som alle var meget fantastiske. Men noget var ikke helt rigtigt.

Efter måneders research fandt jeg ud af, at det var atmosfæren og måden at leve på, der ikke var det rigtige for mig. I Costa del Sol er du nødt til at køre til alting. Samtidig, var den overordnede kvalitet og stil af arkitektur og atmosfære var ikke det jeg søgte efter.

Jeg fandt dog en by som fangede min opmærksomhed. Men jeg opdagede hurtigt, at den var fyldt med super rige mennesker med store falske læber og store bryster! Overvejende kvinder… Navnet på byen er Marbella. Alt var tre gange dyrere end andre steder på Costa del Sol, på grund af alle de rige mennesker (mest russere), der har millioner og atter millioner at bruge af. I Marbella, er du også nødt til at køre til alting – selvfølgelig i din fancy bil, hvis du da ønsker at passe ind. Flotte ejendomme, dårlig infrastruktur og en overfladisk måde at leve på. Naahh, det er ikke mig.

At finde ud af hvilke ting der betyder noget i livet

Det at designe dit liv som iværksætter, er en af de ting, jeg hjælper mine kunder med, men nu var det tid til at designe mit eget drømmeliv. Det er altid meget nemmere at fortælle andre hvad de skal gøre! Jeg drømte om at leve et sted, hvor himlen altid er blå, hvor jeg kunne gå i shorts og en let skjorte, hver dag. Jeg ville kunne sidde udenfor og slappe af på en café, og imens mærke de varme stråler fra solen på min hud og den friske havluft blæse blidt i mit hår.

Men det kunne jeg gøre på Costa del Sol, i Italien, på Cypern og mange andre steder i verdenen. Så hvad var det der manglede? Jeg var nødt til at finde ud af præcis, hvad der var kernen for min lykke. Det var endelig tid til at prioritere mine egne ønsker og gøre min drøm til en solid plan, så den endelig kunne blive virkelighed.

Vi har allesammen nogle behov i vores liv. Vi har brug for mad og vand, vi har brug for gode og nære venner, vi har brug for intimitet, og vi har brug for sex – alle ting, jeg har rimelig godt styr på i mit liv.

Måden jeg planlagde min rejse på, for at finde et nyt sted at bo, var at tænke på forskellige kopper i forskellige størrelser. Hver kop repræsenterer et specifikt behov eller ønske i mit liv. Hver af dem skulle være fulde for at få et lykkeligt liv.

Der er koppen med mad og vand, som var rimelig godt fyldt op, men jeg ville gerne have lettere adgang til virkelig god mad. Så er der koppen med venner, der er også er godt fyldt op, men der er selvfølgelig altid plads til nogle ærlige og interessante mennesker. Så kommer vi til koppen med sex. Lad os bare holde den ude af historien, uden at nævne hvor stor den kop er. Wink wink ;)

Så var der tingene som manglede i mit liv, som er kopperne der var helt tomme og helt tørret ud – skjult helt inde bagerst i køkkenskabet. De fleste af kopperne var faktisk ret store og jeg ville gerne fylde dem allesammen helt op.

Jeg kom frem til det her: Jeg ville have det sådan, at jeg ville have et stort smil på læben, hver gang jeg gik uden for døren. Jeg ville føle mig inspireret af omgivelserne og af folkene som bor der. Jeg ville kunne gå til alting. Både min hund og jeg elsker at gå i timevis – hvis der altså er sol på himlen og det er varmt udenfor!

Jeg ville have muligheden for at spise sund og velsmagende mad til en go’ pris med en stort udvalg af caféer, restauranter og madmarkeder. Jeg ville have adgang til havet med dejlig strande. Jeg ville have en by med en lufthavn tæt på med masser af gode direkte forbindelser til overkommelige priser. Kort sagt, jeg ønskede et fantastisk sted med masser af muligheder. Fra det super luksuriøse til den lokale og billige butik.

Endelig kom der et stort smil på læben

En dag mens jeg arbejdede hjemmefra, kom jeg i tanke om at jeg for mange år siden havde besøgt Barcelona. Jeg ved ikke, hvorfor jeg ikke havde tænkt på det noget før. Men jeg pakkede min kuffert og bookede et fly med en 3-dages tur og reserverede et værelse på det fancy 5-stjernede Hotel Majestic i byens centrum.

Jeg husker tydeligt den følelse jeg havde, mens jeg sad i taxaen på vej fra lufthavnen ind mod hotellet. Jeg så de mest forundelige bygninger med den smukkeste arkitektur – den ene efter den anden.

Jeg tjekkede ind på det mest fantastiske hotel – det var jo selvfølgelig med 5 stjerner! Jeg kan ikke gøre for det, men jeg kan altså ret godt li’ fancy hoteller. Jeg blev eskorteret til mit dejlige værelse og parkerede min kuffert, og tog elevatoren ned til stueetagen og trådte udenfor.

Jeg gik blot nogle få meter ned af hovedgaden Passeig de Gràcia og jeg kunne mærke det store smil på læben. Jeg kunne slet ikke lade være. Åh, hvor jeg elsker Barcelona! Jeg gik ned til den gamle bydel og ned ad sidegaderne væk fra de falske-læber-og-store-bryster-butikker, og hele vejen ned til stranden. Det var så inspirerende og levende. Det var præcis, hvad jeg var på udkig efter og efter at have tilbragt et par dage i Barcelona, var jeg overbevist. Det her var stedet for mit fremtidige hjem, med den livsstil som jeg virkelig elskede.

At leve i en kuffert i nogle måneder

Tilbage i Danmark følte jeg mig inspireret og besluttede at flytte ud af huset som jeg boede i, inden for blot et par måneder. Det var simpelthen for at sparke mig selv bag i og komme videre – men også at flytte ud af huset, hvor jeg havde boet sammen med min ex.

Med den eneste backupplan at jeg kunne bo midlertidigt hos nogle gode venner og familie, begyndte jeg min søgning efter en lejlighed i Barcelona. Jeg er glad for jeg havde lavet den backupplan, for jeg havde ikke fundet mit drømmehjem da jeg flyttede ud af huset. Det var slet ikke så nemt, som jeg troede det ville være, med alle mine krav og ønsker. Men jeg vidste, at jeg kunne finde det rigtige, og jeg ville altså ikke gå på kompromis.

Nogle venner var så søde at tage sig af min søde hund Lucas, mens jeg dybest set levede i en kuffert. Jeg arbejdede stadig røven ud af bukserne med mine online marketing kurser. Efter et par måneder, begyndte jeg at føle mig rastløs og havde brug for at vide, hvor jeg egentlig hørte til. Jeg besluttede mig for at finde et sted at være i København, så jeg kunne have en base, bare et eller andet sted.

Efter nogen intens søgning i en måneds tid, var jeg så heldig at kunne flytte ind i en lækker penthouselejlighed nær havnen på Islands Brygge. Endelig havde jeg mit eget sted igen. Men der var bare ét problem. Det var i Danmark med det dårlige klima, ikke i Barcelona.

Vinteren var på vej. Det var på med handsker, hue, og en stor vinterjakke, mens jeg følte mig fanget som en eskimo der navigerede gennem en kraftig snestorm!

Jeg vidste at der fandtes et perfekt sted for mig. Jeg skulle bare finde det. Jeg arbejdede stadig i Aarhus og rejste frem og tilbage til København. Det var hårdt arbejde, som jeg virkelig elskede, men jeg besluttede at stoppe med min undervisning, da jeg gerne ville fokusere på nogle nye projekter og fortsætte min søgen efter at leve eventyret i Barcelona.

Det første store sammenstød med det spanske

Nu mere end et år efter at jeg havde opdaget min nye by, havde jeg stadig ikke fundet den rigtige lejlighed. Det var en enorm udfordring at finde en ordentlig lejlighed med langtidsleje til en rimelig pris. Jeg var tilsyneladende ikke den eneste, der havde fundet ud af at Barcelona er et vidunderligt og spændende sted at leve.

Jeg besluttede at fremleje lejligheden i København. På den måde tvang det mig til at komme afsted og flytte. Efter nogle måneder blev lejligheden fremlejet og nu blev jeg nødt til at lægge alle mine kræfter i den spanske lejlighedssøgning. For nu havde jeg en dato for, hvornår jeg skulle være ud af lejligheden.

Himmel til hest – ejendomsmægler i Barcelona er de mest upålidelige mennesker du kan komme i nærheden af! Jeg ved godt at jeg kommer fra et ret organiseret land med uddannede ejendomsmæglere, men gosh hvor de her mennesker virkelige satte min tålmodighed på prøve.

Alle og enhver kan åbenbart være ejendomsmægler og de arbejder alle sammen på de samme boliger samtidig med at de giver dig forskellige vilkår og priser. Halvdelen af dem ikke svarer ikke eller vender ikke tilbage til dig, når du siger at du gerne vil have en fremvisning eller se en lejeaftale. Når du endelig får papirerne, så får du kun halvdelen af dem.

Det lykkedes mig nogle få gange rent faktisk at reservere nogle lejligheder. Men så besluttede ejendomsmæglerne at give dem til nogle andre helt uden grund, mens jeg ventede fortvivlet i flere dage. Det endte med at jeg hyrede en lokal spansk advokat for at forhandle på mine vegne, men selv det hjalp ikke rigtig noget. Jeg var så meget ved at miste troen på at jeg nogensinde skulle finde en lejlighed, og om Barcelona virkelig var det rigtige sted for mig at bo.

Men endelig lykkedes det for mig med hjælp fra advokaten! Med en underskrevet lejekontrakt, har jeg nu en lækker lille lejlighed midt i centrum af Barcelona. Det er faktisk kun hundrede meter væk fra det fancy Hotel Majestic. Præcis midt i det vidunderlige og levende Eixample kvarter, som jeg faldt for den dag jeg trådte ud af hotellet.

Jeg kan bare ikke vente med at flytte ind og begynde mit nye og spændende liv! Det har været en meget lang rejse. Heldigvis elsker jeg rejserne i mit liv og den erfaring det fører med sig, ikke bare destinationen i sig selv.

Det jeg har lært af alt det her er, at jeg kun er på den her planet for en kort stund, så jeg har bare at nyde det hver dag. I dag, ikke i morgen eller næste uge!

Jeg vil ikke bare nøjes med det almindelige, og at det er okay ikke altid at gå på kompromis. Jeg vil udfordres og opnå det jeg går efter og samtidig nyde livet undervej. Sætte høje og realistiske mål for mig selv, arbejde for det og så rent faktisk opnå det. Selvom det tog mig nogle år, så føler jeg at jeg opnåede præcist det jeg gerne ville, med at designe mit nye liv i sydens sol og varme i de rigtige omgivelser.

Hvad med dine kopper med drømme og ønsker – er de er alle sammen fyldt helt op?

Jeg vil rigtig gerne høre om dine tanker og kommentarer, så skriv nederst på siden.

Ha’ det godt så længe.
Ricco

Del gerne historien med dine venner…

Skriv din kommentar