Mon Gibraltar er stedet hvor jeg skal bo?
Mon Gibraltar er stedet hvor jeg skal bo?

Mon Gibraltar er stedet hvor jeg skal bo?

Det kom til mig i mine tanker i går, at det lille britiske oversøiske territorium Gibraltar kunne være en mulighed for min kommende beboer. Derfor skulle der laves noget research som jeg ofte gør. 

Vil jeg have det bedre i Gibraltar end i Barcelona eller Marbella?

Jeg tjekkede dagens vejrudsigt både i Marbella og Barcelona i Spanien, da det ser ud til at være gode steder for mig at bo i.

I Marbella er der i dag 19 grader, mest solskin og med sol de næste kommende dage. Åh, det er bare lige mig! Jeg er dog stadig bekymret for om Marbella er lidt for snobbet til mig, men jeg må indrømme at vejret der er fantastisk.

I Barcelona er der i dag 14 grader og mest overskyet, men med sol af og til. De næste dage kommer der lidt regn. Jeg elsker byen rigtig meget, men opfylder vejret virkelig mit krav om at være varmt nok. Jeg er ikke sikker.

I dag er der i Gibraltar 17 grader med sol og et par enkelte skyer.

Kan det være koldere heroppe nordpå?

Nå, men når man sammenligner Spanien eller Gibraltar med Danmark, er det stadig meget bedre vejr. I øjeblikket er temperaturerne udenfor, hvor jeg er, -8 grader men det føles helt ned til -28 grader. Det er sindssygt koldt, og jeg hader det!

At gå med hunden er ikke en god oplevelse. Jeg er pakket med ekstra strømper, støvler og en varm vinterjakke gør det lidt mere gennemførligt. Jeg må indrømme, at jeg foretrækker en simpel skjorte, blå himmel, og at kunne mærke solens stråler varme mig. Sne er rart at se på, men jeg er virkelig ikke skabt til det.

Er Gibraltar i virkeligheden så lille?

Det jeg har opdaget om Gibraltar er, at det er et areal på 6,8 kvadratkilometer, der ligger i den sydlige ende af Spanien ved indsejlingen til Middelhavet.

Der bor cirka 30.000 mennesker og det er en blanding af mange forskellige kulturer og nationaliteter, og det virker ikke til at være turbulent. Det officielle sprog i Gibraltar er engelsk, men de fleste lokale er tosprogede og taler også spansk.

Vejskilte, restaurant menuer osv. er på engelsk. Ret praktisk for mig i stedet for at skulle lære spansk, som jeg skulle hvis Barcelona eller Marbella skulle være der jeg bosatte mig. 

Jeg elsker at tale engelsk med den bedste kongelige britiske accent. Jeg ved at jeg er lidt snobbet, når det kommer til den del. Kald mig bare en homoseksuel dronning, men jeg elsker det, ha-ha.

Jeg spekulerer på, om det vil være for lille til mig i forhold til alle de fantastiske ting, der findes i Barcelona.

Er det virkelig en selvstyrende jurisdiktion?

Gibraltar har næsten fuldstændig internt demokratisk selvstyre gennem et valgt parlament. Dronning Elizabeth II er statsoverhoved, som er repræsenteret af guvernøren i Gibraltar. Det lyder som en sød film eller noget.

Det hele virker meget effektivt og kører ganske problemfrit i forhold til – efter hvad jeg ved – den til tider ret langsomme spanske måde at gøre tingene på.

Gibraltar har en 1,2 kilometer landegrænse til Spanien og er ellers omgivet af havet. Der er en 426 meter stor høj sten lige midt i det hele. Det ser ud til at de fleste grunde er bebygget, og derfor er ejendomspriserne lidt høje.

Hvad med økonomi og skatter?

Gibraltars økonomi domineres af fire hovedsektorer. Der er finansielle tjenester, internetspil, skibsfart og turisme. I Gibraltar er der ingen kapitalgevinstskat, formuesskat, eller moms så alle varer og tjenester er momsfrie. Ret godt. Indkomstskatten er lav og virker rimelig.

Mange af de store britiske ”high street” kæder har filialer eller franchise i Gibraltar som Marks & Spencer. Nogle store internationale mærker har også fundet vej hertil. Godt, da jeg kan lide at shoppe ting af god kvalitet en gang imellem.

Sundhedsydelser synes at være af god standard og ligner Storbritannien. Der er ét hospital. 

Jeg skal tjekke forsikringsmuligheder senere.

Ikke eksisterende homoseksuelt liv i Gibraltar?

Min første tanke var, at der ikke er andre homoseksuelle her. Det ser ikke ud til at være det optimale sted at være som homoseksuel fyr.

Der ser kun ud til at være ét homoseksuelt sted i Gibraltar, og det er en bar kaldet “Charles ‘Hole-in-the-Wall”. Det navn giver mig mærkelige tanker! Jeg er bestemt ikke til huller i væggen, ha-ha! Efter at have søgt lidt på nettet ser det ud til at være et almindeligt kendt sted for både homoseksuelle og heteroseksuelle mennesker.

Jeg er nødt til at tjekke stedet, når jeg kommer dertil. Uden hullerne selvfølgelig! Der er ret mange homoseksuelle i Costa del Sol -området, men så ville en bil blive en nødvendighed, og det vil jeg helst ud i når området er så lille.

Er der noget at gøre udover at arbejde og spise?

Udover at nyde solen, ser det ud til der kun er en biograf her, som viser et par internationale film. Jeg elsker at se en god film. De er alle på engelsk sammenlignet med biografer i Barcelona og Marbella, som jeg gætter på, vil være på spansk!

Når det kommer til hoteller, er der tre styks blandt nogle få andre der har fire starter, ingen femstjernet, hvad! Jeg tror, ​​jeg klarer mig.

Jeg tror, ​​jeg vil bestille på det firestjernede Caleta Hotel, da det har en dejlig spa. En dejlig skønhedsbehandling er altid en god ting at nyde.

Et nyt femstjernet yachthotel er på vej, der ser ganske fancy ud. Jeg kan godt lide kvalitetsmad og restauranter, og det ser ikke ud til at være et problem i Gibraltar.

Et godt motionscenter skal der også være i nærheden, og der ser ud til at være masser af god kvalitet. I øjeblikket skal jeg køre 20 minutter for at komme i fitness. Jeg løber ikke udenfor i øjeblikket. Det er alt for koldt!

Kan og skal jeg tage den søde hund Lucas med?

Det store problem, om jeg skal have min dejlige golden retriever med mig eller ej, er stadig en udfordring. Jeg er nødt til at rejse omkring halvanden uge, en gang om måneden. Hvor vil han have det bedste liv? Hvad vil være det bedste for mig? Jeg er lidt i vildrede om hvad jeg skal gøre.

Jeg tror, ​​han vil have et gladere liv og en bedre tid sammen med mig, der hvor det er varmt. Jeg elsker at være udenfor når solen skinner, græsset er grønt og fuglene synger. Da jeg ofte bruger det meste af min tid foran en computer, er det godt for mig at komme ud og få lidt frisk luft.

På den anden side vil han have det bedre med nogen, der ikke fokuserer så meget på arbejde og på at rejse som jeg gør. Nogle gange føler jeg, at han keder sig og er understimuleret. Jeg skal selvfølgelig også finde en barnepige til ham, når jeg er ude og rejse.

Der er ingen problemer med at få Lucas til hverken Spanien eller Gibraltar; han har fået sit hunde EU -pas.

Gibraltar ser ud til at have ret mange grønne områder året rundt, og Gibraltar botaniske haver vil både hunden og jeg nyde ret meget, tror jeg. Dejlige blomster, alle de smukke farver, palmer og en grøn græsplæne er bare fabelagtig i mine øjne.

Skal jeg tage mine speedo’s med?

Først troede jeg, at der ikke ville være nogle strande i et lille landområde. Jeg tog fejl. Der er faktisk tre store sandstrande.

Åh lad det snart være sommer, så jeg kan få nogle D -vitaminer! Der har bare at være nogle unge smukke mennesker – selvfølgelig fyre – at se på.

Jeg spekulerer på, hvor mange der bor i Gibraltar som er på min alder. Jeg tror, ​​de fleste yngre mennesker bare arbejder her, og de gamle mennesker med alle pengene bor her. 

Jeg må lige tjekke det ud og se. 

Er det let at komme til og fra? 

Der er et par daglige flyvninger fra lufthavnen. Ja, dette lille sted har sin egen lufthavn, der tager Boing 737-300s. En ny terminal blev netop bygget for et par år siden, og lufthavnen ser ud til at være effektiv og god.

Jeg opdagede, at lufthavnen faktisk er vurderet til den farligste i Europa. Hovedvejen mod landegrænsen til Spanien krydser lufthavnens landingsbane og skal derfor lukkes hver gang et fly lander eller afgår. 

Fattige mennesker i lufthavnstrafik kontrollen koordinerer det!

Problemet for mig er at alle forbindelser kun går til Storbritannien, og jeg skal til Europa og Danmark på fastlandet. Enten skal jeg bestille en ekstra flyvning gennem Storbritannien og ved nærmere undersøgelse så det ikke særligt godt ud i forhold til forbindelserne med flyene. 

Den eneste anden løsning er at køre omkring 120 km til Malaga i Spanien. Fra den lufthavn er der gode direkte forbindelser. Hmm, så skal jeg alligevel få en lækker sportsvogn …

Gibraltar ser ud til at være et sted, jeg skal besøge i et par dage. At læse andres meninger og se flotte billeder vil aldrig være det samme som at være der selv.

Jeg må hellere finde nogen til at passe hunden i et par dage, og få bestilt nogle billetter. Jeg håber at et firestjernet vil være godt nok til mig. Jeg er en bitch- men jeg synes det er meget fair – når det kommer til hotelkvalitet og god service.

Indtil næste gang. 

Pas jer selv.

Ricco 

Skriv din kommentar