Ricco Mortensen - Overspringshandlinger er nødvendigvis ikke helt åndssvage

Overspringshandlinger er nødvendigvis ikke helt åndssvage

Det at kunne gå uden for døren her i min lejlighed i Barcelona, trække vejret helt ind og mærke at det er lunt – det er altså bare guld værd for mig. Oven i hatten, at der er så meget sol gør det bare endnu mere skønt. Åh, hvor jeg dog nyder det.

Jeg hører stadig min danske favorit radiostation Nova. Længe leve netradio! Her har de i de sidste mange dage talt om, at uhh det er blevet koldt i det danske, og at de har måttet hive hue og vanter frem. Godt at det ikke er mig… Jeg smiler imens jeg kigger hen på de franske altandøre, der står åbne.

Det er en fryd for sanserne, at se, at folk går op i sig selv hernede. Ikke for lidt, og ikke for meget. Selvom jeg ikke er til kvinder, så ser det altså bare så godt ud, når en kvinde spadserer i sine høje hæle, i en simpel men super flot kjole ned ad gaden og med sine smarte solbriller. Og det er både unge som gamle.

Det gælder selvfølgelig også mændene, der flotter sig i en pæn skjorte eller et jakkesæt. Og det gør jo absolut heller ikke noget, når der kommer en noget så lækker og lige tilpas veltrænet fyr gående, i sin stramme T-shirt og tætsiddende shorts. At mange af dem så kigger flirtende tilbage, ja det gør jo slet ikke dagen dårligere!

Jeg synes, at det er så romantisk, at se så mange ældre ægtepar, der er på spadseretur. Manden har taget sit jakkesæt på og holder fruen i hånden, som lige har piftet op med en diskret læbestift og en pæn håndtaske. De passer perfekt ind i omgivelserne.

Det er som om de fleste sætter pris på lige at gøre det lille ekstra, også for deres egen skyld. Det er da dejligt at se på, og jeg kan ikke lade være med at nyde synet.

Jeg kan altså godt blive lidt pylleret

Turen fra København til Barcelona gik helt smertefrit. Ja, lille Lucas-vovse skulle jo i en transportkasse ned i cargo-rummet i flyveren. Vi havde øvet hjemmefra, så han havde det fint med kassen. Men det med at flyve og alt postyret havde han ikke prøvet før. Der var altså en hundeejer der var bare en lille smule pylleret.

Det gik selvfølgelig super fint. Klart at han ikke kunne li’ at kassen blev flyttet rundt, når han var inde i den. Efter landingen og efter at han var løbet ud af kassen i lufthavnen i Barcelona, så havde han glemt alt om det.

Jeg havde booket en chauffør, som kom og hentede os. Det var lige en 20 minutters køretur ind til byen. Ja sorry Lucas, der kom altså lige en omgang mere i hundekassen. Så var det også slut med den dumme kasse.

Det tog mig ikke mange dage, måske nærmere timer, før at jeg følte mig helt hjemme i den nye lejlighed. Jeg havde heldigvis ikke mange sager med hjemmefra og flyttekasserne var hurtigt tømt.

Det at vågne om morgenen, gå ud i køkkenet og lave mig noget morgenmad og så sætte mig i stuen, for at se, at endnu en solrig og spændende dag venter forude – ja, det gør altså bare hele forskellen for mig. Jeg er virkelig blevet bekræftet i, hvor vigtigt det er for mig med sol og varme kombineret med en spændende og flot by fuld af muligheder.

Januar hernede er selvfølgelig ikke lige så varm som om sommeren. Men en 15ish grader, hvor der er sol frem for total mørkt skydække, regn og minusgrader – ja det er altså helt fint med mig.

Bare det at kunne sætte sig på en café eller tagterrasse, få sig en let frokost og mærke solens stråler. Ahmen, det er lige som det skal være. Og hvis det bliver lidt for køligt, ja så koster en enkeltbillet til de Kanariske øer jo max 300 kr.

Jeg holdte jul hernede sidste år, hvilket simpelhent var så skønt. En let jakke og så er den i vinkel. Det var egentlig sjovt at se de lokale der til jul, de gik rundt i stort set de samme vinterjakker som derhjemme i Danmark. Der var bare en 15-20 grader varmere hernede. Men for dem var det bare koldt. Ja de skulle bare prøve en snestorm oppe i det kolde nord.

Det frie liv som laptop entrepreneur

Jeg har designet mit arbejdsliv, så jeg faktisk kun behøver min bærbare computer og internet for at kunne arbejde. Det er vildt lækkert og et utroligt frit liv. Ikke noget kontor, ingen omkostninger. Det er bare mig og min bærbar.

Det kræver selvfølgelig ret så meget selvdisciplin. Nogen gange er det altså noget så nemt at lave alle mulige overspringshandlinger. Og der skal jeg altså lige holde mig selv i nakken.

Nu er overspringshandlinger ikke nødvendigvis helt åndsvage. Ikke for mig i hvert fald. Stort set alt hvad mit arbejde går ud på, er hjerne-arbejde og alting er inde i computeren. Så nogle gange er det ret så befriende, at lave noget så simpelt og fysisk som rengøring.

Det er ganske tilfredsstillende helt fysisk at se, at jeg kommer fra a til b. Om det så lige er at støvsuge, gøre badeværelset rent eller noget tredje, det er faktisk lige meget. Det er et rigtig godt break. Jeg slapper af, mens jeg gør det, selvom det kræver fysisk arbejde. Nogen gange er det der, jeg får mine bedste idéer, eller som skaber det frirum, jeg lige har brug for, hvis jeg er gået lidt i stå.

Selvom jeg elsker at arbejde alene, så ville jeg ikke kunne leve uden mit fantastiske team af freelancere rundt omkring i verdenen. Vi har alle hver vores kompetencer og evner. Der er masser af ting, som jeg bare er en spade til – og som jeg slet ikke skal lave. Det er så lækkert at have fundet ud af, hvor jeg performer, trives allerbedst og bliver mest glad – og allermest, hvad jeg ikke skal lave.

De lever samme livsstil som mig, det her med at arbejde via computeren, når man har tid og lyst. Det er fedt at arbejde sammen med folk, der elsker at arbejde på den måde og nyder friheden ved det.

Igang med at undervise, igen

Nu, hvor jeg er faldet godt til i det spanske, er tiden inde for, at jeg vil begynde at undervise igen. Jeg underviste i online marketing i flere år hos Danmarks største professionshøjskole VIA University College og hos kursusvirksomheden Bigum&co. Det var en fed tid, men jeg stoppede da jeg flyttede tilbage til København og for at udleve min drøm med at komme sydpå.

Undervejs i mit eventyr, er en non-profit fond blevet stiftet, hvor formålet er at hjælpe iværksættere med at lykkes igennem uddannelsesaktiviteter. Kort fortalt betyder non-profit, at alt overskud geninvesteres i nye uddannelsesaktiviteter. De ryger altså ikke ind på min privatkonto! Det er hele meningen med, at det skal være en fond.

Hvordan skal den her undervisning så være? Ja, der har været mange tanker undervejs. Jeg ville lave den bedste undervisning, hvor det ikke “bare” var et kursus. Det skulle være noget, hvor også sanserne blev stimuleret med god mad, inspirerende omgivelser og tid nok til at komme væk hjemmefra – og eventuelt kombinere det med en lille ferie.

Jeg overvejede, om jeg skulle flyve hjem til Danmark og køre nogle kurser? Hvilke fancy konferencesteder skulle det være? Skulle jeg igen starte op i det jyske? Tænke, tænke… Det gik pludselig op for mig, at der da selvfølgelig ikke var et mere perfekt sted end at gøre det midt i det skønne Barcelona. Og så ville jeg også være fri for selv at rejse så meget.

Dette fik mig rigtig i gang med at arbejde på at lave de bedste kurser. Der har godt nok været mange tanker, og jeg har lavet konceptet om flere gange. For jeg ville lave det bedste af det bedste. Det er endt med, at jeg har samlet den bedste viden jeg har, inden for hvert emne, og lavet det til to-dages intensive kurser.

Det bliver to fulde dage med undervisning, øvelser, frokost, mere undervisning og middag om aftenen med mig og de andre kursister. Og der er kun plads til 12 personer på hvert kursus. Det er næsten lige som at tage på all-inklusive ferie. I det her tilfælde, skal du blot lige selv stå for fly og hotel med morgenmad. Resten er der taget fuld hånd om.

Det er dejlig billigt i det spanske

Jeg ved godt, at mange iværksættere ikke har den største pengepung. Det har været med i mine overvejelser om, hvordan de nye kurser skulle prissættes og hvad kursusoplevelsen skulle indeholde. Heldigvis får man noget mere for pengene i det spanske. Så mine to-dages kursus i Barcelona – med middag og det hele – koster faktisk det samme, som et normalt et-dages kursus i Danmark fra 9-15. Det er da lidt mere spændende at komme ned til fantastisk arkitektur, en skøn madkultur og så også komme væk fra hverdagens trummerum.

Til at begynde med bliver det mig, der kommer til at undervise i spændende emner. Kurserne bliver helt praktiske med fx hvordan du får den hjemmeside i WordPress til at spille ordentligt og faktisk se godt ud. Ikke bare noget overfladisk demo, næhnej! Der er tid planlagt til rent faktisk at lave tingene. Når du flyver hjem, så har du en lækker færdig hjemmeside med webshop og betalingsløsning. Du har lært alle trickene, og det som du ikke har kunnet finde ud af, det har jeg hjulpet dig med.

Der kommer også et to-dages kursus omkring søgemaskineoptimering. Der sker så meget på den front. Så det handler om at være helt up-to-date med, hvad der sker og bruge de nyeste og bedste værktøjer. Det hjælper jo ikke noget at dine websider ligger omme på side to eller tre på Google.

Og så kommer der kurser omkring e-mail marketing, om Google AdWords, Facebook strategi og annoncer, retargeting og splittests… og mange andre vigtige ting, som der skal være styr på som iværksætter.

Fremadrettet kommer der andre dygtige undervisere ind med deres spidskompetencer. Der er jo mange ting, som en iværksætter gerne vil lære.

Hvorfor ikke optage undervisningen, tænker du måske? Det har jeg prøvet! For ca. et års tid siden, begyndte jeg netop at optagede undervisning i nogle af de emner, som jeg ved rigtig meget om. Da tingene i den her onlineverden skifter hele tiden, blev det hurtigt tydeligt at jeg ikke kunne lave andet end at optage videoer og guides forfra hele tiden. Optaget undervisning er godt til nogle ting, men ikke det som jeg underviser i.

Jeg ser så mange iværksættere fucke-up – og jeg synes at det er så ærgerligt. Penge der bliver spildt og endnu værre, dyrebar tid bliver brugt på de forkerte ting. Min drøm med fonden er, at der bliver etableret fysiske skoler rundt omkring i verden, som underviser i de her vigtige emner. Det skal ikke kun handle om mig. Jeg vil alene ikke kunne ændre verden, hvis det kun er mig der bærer hele læsset.

Hver ting til sin tid. Nu skal jeg først have gang i de nye kurser i Barcelona, som begynder til november. For pokker hvor jeg glæder mig til at undervise igen – og samtidig gøre nogle iværksættere glade og få dem til at tjene penge i deres egen forretning.

Jeg elsker min frihed som laptop entrepreneur, men jeg vil også afholde spændende kurser som gør mennesker glade.

Hvordan ser det ud med dit iværksætterliv og din online forretning? Laver du i virkeligheden det som du skal lave og som gør dig glad?

Ha’ det godt så længe.
Hilsen
Ricco

Skriv din kommentar